Engedéllyel viselhették az egyenruhát

Székesfehérvár, Budapest - A rendvédelmi dolgozók szombati tüntetésén a fehérvári tűzoltók egyenruhában jelentek meg. Tehették?

Tihanyi Tamás

Több ezer rendvédelmi dolgozó demonstrált, közöttük  egyenruhában  voltak ott a fehérvári tűzoltók is annak ellenére, hogy  Bakondi  György, az Országos  Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója  megtiltotta a  bevetési ruhák viselését, és elrendelte azok ellenőrzését. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében például elég komoly fenyegetés hangzott el az egyenruhát viselők felé -  legalábbis erről számolt be Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke.  

- Nem mi voltunk egyedül egyenruhában, de mi voltunk egyedül egyenruhában polgármesteri engedéllyel - mondta lapunknak hétfőn Simon Csaba, a szakszervezet fehérvári bizalmija. Beszámolt róla: szakszervezeti vezetőként a tüntetés előtt előbb parancsnokához, majd személyesen  Cser-Palkovics András  polgármesterhez fordult, hiszen az önkormányzati tűzoltóságnak a város a fenntartója, nem az állam. Ő pedig (egyébként egyedüli polgármesterként) engedélyezte az egyenruha viselését.  Simon Csaba hozzátette: arra ő ügyelt a helyszínen, hogy a fehérváriak méltóak legyenek az egyenruhára, azaz ne nyitogassanak tűzcsapokat, ne dobáljanak jelzőrakétákat.
Árok Kornél aláírásával a szakszervezet közleményt adott ki, amelyben megköszönik, hogy Cser-Palkovics  lokálpatrióta polgármesterként nem akarta megalázni szeretett városának megbecsült tűzoltóit, ezért részükre engedélyezte a tűzoltótársadalomhoz és Székesfehérvárhoz való kötődést is szimbolizáló  védőruhák viselését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!