Diákvér sikeres akció, kilenc iskola nevezett

Székesfehérvár - A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete tavaly szeptemberben hirdette meg a 18. életévüket betöltött diákok közt véradóporgramját.

Kovalcsik Katalin

A frappánsan Diákvér  névre keresztelt  akcióval a 18   éven felüli diákokat és a pedagógusokat szerették  volna rendszeres véradásra bírni a vöröskeresztesek. Mindenekelőtt azt akarták elérni a programmal, amellyel felkeresték az oktatási intézményeket,  hogy  a fiatal  korosztályban  is tudatosuljon, mekkora szükség van az ilyenfajta  segítségnyújtásra. A tanév végéhez közeledve  a vöröskeresztesek  leltárt készítettek. Sikeresnek ítélték a programot, tudtuk meg Szűcsné Szigeti Hedvig igazgatótól,  kilenc középiskolából  573 véradó jelentkezett véradásra, közülük 358 először adott vért. A megyei szervezet az első három helyezett iskolát díjazta. Az  első helyezett a Hunyadi Mátyás Szakközépiskola lett,   diákjaik  41 százaléka vett részt véradáson. A második helyezett a  Váci Mihály Ipari Szakközépiskola és Kollégium tanulói közül 31 százalék, amíg a harmadik helyezett  a Deák Ferenc iskola tanulóinak 26 százaléka mentett meg egy életet. Az első helyezett vándorserleget vett át csütörtökön, a második és harmadik emlékplakettet kapott,   és tortával is meglepték a vöröskeresztesek a véradókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!