A Vidi nemzetközi porondra lép - forgalmi rend változás a stadion környékén

Székesfehérvár - Péntektől, a Videoton-ZTE labdarúgómérkőzéstől kezdve, az összes hazai találkozó idején - előtte és utána - megváltozik a forgalmi rend a Sóstói Stadion körül.

Matók János

 

Nyáron ismét kilép a nemzetközi porondra -  minden bizonnyal a Bajnokok Ligájába -  a Videoton FC, s ez több, az UEFA által előírt kötelezettséget ró a klubra. Például a létesítmény megközelítését, a gépjárművekkel érkezők parkolását tekintve. Ennek okán tartottak kedden sajtótájékoztatót a stadionban, ahol Mészáros Attila, a klub rendezvény-igazgatója, Kovács Ferenc őrnagy, a székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, Schekk Géza őrnagy,  közrendvédelmi osztályvezetője, valamint a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. üzemeltetési igazgató-helyettese, Zákányi Tamás ismertette a fontos tudnivalókat.
Ezek pedig lényegében már korábbról ismertek a szurkolók, az arra közlekedők körében: arról a forgalmi rend változásról van szó, amely eddig a Videoton FC hazai, ám csak a kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzéseire volt jellemző. Ez viszont most péntektől, vagyis április 8-tól a Vidi  - 19 órától a ZTE  ellen játszik - összes sóstói találkozójára érvényes. Mégpedig annak érdekében, hogy júliusban, amikor elkezdődik az európai szereplés, már minden probléma nélkül működjön, hiszen a hazai bajnokiknál nagyobb nézőszám várható.
A változások pedig az alábbiak: a Csíkvári út a Homoksor és a Temető utcai csomópontnál lezárásra kerül, ott csak a stadion parkoló-kártyájával rendelkezők, a VIP-listán szereplők és a sajtó munkatársai hajthatnak be, de  a  menetrendszerinti  és a szurkolói buszjáratok is behajthatnak. A gyalogosan közlekedők számára is zavartalan lesz a közlekedés, a temető melletti sétányon. A csomópontnál  és minden érintett területen  ideiglenes közlekedési táblákat szerelnek fel. Így a gépjárművel érkező hazai szurkolók az egyirányúsított Homoksoron autózhatnak a Vásártéri utcáig, amíg a kutyaiskolától a Csíkvári útig lezárják a dr. Serényi utcát. A Vidi szimpatizánsai a Homoksoron, az Akác presszónál és a Vásártéren parkolhatnak. Akik a Batthyány utca felől érkeznek, a stadion felső parkolóját - 300 férőhely - vehetik igénybe, s ha az megtelik, a Csíkvári utat lezárják, csak a Vásártéren lehet parkolni. Fentiek értelmében mentesítik a stadion környékét a gépjárművektől,  a Csíkvári út két oldalán sem lehet majd parkolni. A nézők a meccs után a Batthyány utca, illetve  a Balatoni út irányába távozhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!