A feljutás lebeg a szemük előtt

Véglegessé vált a ma kezdődő budapesti divízió 1-es jégkorong-világbajnokságon résztvevő magyar válogatott névsora. Az utolsó keretszűkítésnél a 24 főből Nagy Gergő és Láda Balázs "esett ki".

Tóth Bence

A frissen honosított Sikorcin Ladislav sérülése rendbe jött, pénteken már teljes értékű edzőmunkát végzett, így Ted Sator szövetségi kapitánynak megérte a végsőkig kivárnia a keret véglegesítését illetően. Ahogy azt korábban már Ladányi Balázs válogatott jégkorongozó is megjósolta két kapussal, hét védővel és tizenhárom csatárral száll a nemzeti együttes harcba az A csoportba való feljutást jelentő első pozícióért. A magyar válogatottra ma este 19.30 órától "bemelegítésként" Hollandia legjobbjai várnak, ennek kapcsán kérdeztük Horváth Andrást, a válogatott megbízható bekkjét.
-Jól szervezett együttes a holland, nehéz dolgunk lesz, hiszen biztosan pontot akarnak szerezni a narancssárgák. Úgy gondolom, hogy 100%-ot kell nyújtani ellenük és akkor nem lehet gond. Fontos, hogy mindig a soron következő feladatra koncentráljunk. Senkit sem szabad leírnunk, minden meccset nyernünk kell. Akkora rutinnal már rendelkezem, hogy lássam, körbeverés, gólkülönbség nem nekünk fog kedvezni, így az olaszokat mindenképpen le kell gyűrnünk. - tette hozzá Horváth.
A végleges magyar keret:
Kapusok: Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Szuper Levente (Arizona Sundogs). Hátvédek: Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Horváth András, Tokaji Viktor, Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Sille Tamás (Vasas), Szélig Viktor (Briancon). Csatárok: Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András, Vas Márton, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Sofron István, Palkovics Krisztián, Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint (Dab.Docler), Kóger Dániel (Laredo Bucks), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Vas János (Tingsryd).

Címkék#jégkorong
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!