Rablóbandák a Felsővárosban - megoldás kell erre a problémára is

Székesfehérvár - Zsúfolásig megtelt szerdán este a Felsővárosi iskola egyik terme a 10. körzet lakossági fórumára érkezőkkel. Probléma, megoldandó dolog akad itt bőven.

Kocsis Noémi

Az újabban Földi Zoltán képviselte körzet az összevonások után jócskán kibővült, magában foglalja a Mészöly Géza utcai egészségügyi intézményeket éppúgy, mint a Berényi út bekötőútjain élők ingatlanjait. A negyedik legnagyobb körzetnek számító területen élőknek akad gondjuk elég  a közlekedéstől az elmaradt beruházásokon át a közbiztonságig. A fórumon részt vett a körzet rendőrségi megbízottja is, aki a felvetések gyors továbbítását ígérte. Mint mondta, a város egészére jellemzően itt is egy ismert bűnözői kör követi el a bűncselekmények javát. Körzeti polgárőrség felállítása is felmerült, mivel valaki felvetette: tenni kell valamit a Felsővárost sanyargató rablóbandák ellen. A tolvajok előszeretettel használják a kerteket és az üres ingatlanokat menekülési útvonalként, a kerítéseket ellopják, eltüzelik.
Mivel a Móri út rekonstrukcióját a város még ebben a képviselői ciklusban felvállalta, ennek terveiről is tájékozódhattak a fórumon az emberek. E térségben főképp a közlekedés anomáliái okoznak bosszúságot. A tervek szerint néhány utcát egyirányúsítanának az elkövetkező napokban és hetekben, hogy a lakosság véleményének bevonásával kiderüljön, milyen megoldásokkal lehetne felcserélni az eddigieket. Ezügyben a képviselő és a polgármesteri hivatal is várja az érintett lakosság véleményét.
Több lakó jelezte, hogy a Tompa Mihály utcában igazi várakozóhelynek beillő buszmegálló és a Koppány utca sarkára gyakolgátkelőhely is kellene. Az itt lévő utcákban a  fák rendre zavarják a közlekedési jelzések észlelhetőségét. A Felsővárosért Egyesület vezetője a felvetett gondokkal kapcsolatban azt kérte a képviselőtől, az évek alatt kiharcolt közlekedési koncepcióból ne legyen visszalépés, szolgálja az továbbra is a családi házas lakóövezet és az ott élők igényeit.
A Királykút lakónegyedben a parkolás, az Attila utcában a bevásárlóközpont felé irányuló járműforgalom okoz napi gondokat. Utóbbi utcában az ott élők alig tudnak kiállni reggelente a házaiktól saját járműveikkel.
A képviselő a közlekedési iroda vezetőjével - valószínűleg április elején - részletes bejárást tart a körzetben, hogy megoldásokat kereshessenek a felvetett problémákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!