Az engedélyek ára

Megyei körkép - Sokan vállalják ebben az évben is anyagi terheit kedvenc hobbijuknak. A jegyárak elsőre talán soknak tűnnek, de ezért egy évig szinte bármikor lehet horgászni.

Tihanyi Tamás

A Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségének  kezelésében lévő vízterületeken (Fehérvárcsurgón,  Palotavároson, Gaján) a   jegyek árai alapvetően nem változtak, a pátkai  éves jegy ára emelkedett a 2010-es évhez viszonyítva .- mondta Purgel István  ügyvezető. A felnőttek éves jegyének nappali ára egységesen 25 ezer  forint. A hét végén éjszakára is érvényes  kombinált jegy ára  35 ezer forint. Változatlan a megyei gyermekjegy ára, amely 1500 forint. A Gaja-, Malomcsatornára szóló  éves felnőttjegy  8 ezer, az ifjúsági  éves  jegy ára 4 ezer forint maradt. A napi jegy ára 2500 forint. Kapható féléves felnőttjegy  15 ezerért.  Palotavároson hétfőn is lehet horgászni. Fehérvárcsurgón és a Gaján egész héten, a többi vízen  hét végéken éjszaka is szabad a pecázás.  A Duna  éves felnőttjegy ára 10 ezer, a Velence-tavi  éves felnőttjegy ára 21 ezer 700 forint. (Egész héten lehet éjszaka is horgászni a Velencei-tavon.) A 68 éven felülieknek 10 ezer 800 forintot kell fizetniük a kedvezményes jegyért.  A sárszentmihályi tavakra az éves felnőttjegy  25 ezer, a napi jegy 2500 forintba kerül. 
-  Mostanában rendezik  az egyesületi közgyűléseket, ahol számot adnak a horgászok az elmúlt évi eredményekről, fogásokról. Sajnos a tavalyi év sok csapadékot hozott, a tavaszi áradások nagyon befolyásolták a horgászati lehetőségeket - értékelt Purgel István. Fehérvárcsurgón például a magas vízállás miatt május-júniusban szinte egyáltalán nem, vagy alig lehetett horgászni. Ez sok más vízre is érvényes volt. Egynéhány adat  (évközbeni fogásokról kapott jelzés) azonban mégis igen jó képet  tükröz.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!