A Jobbik és a rendőrség

Székesfehérvár - A Jobbik fehérvári szervezete folytatná a nyilvános vitát a pákozdi történésekről, ám a rendőrség nem kíván az ügyhöz semmit hozzáfűzni.

Tribolt Lajos

 Egy héttel ezelőtt hírt adtunk a Jobbik  sajtótájékoztatójáról, ahol a Doni megemlékezés utáni rendőrségi fellépést kifogásolták. Akkor közöltük a  rendőrfőkapitányság közleményét is. Hétfőn Kummer Ákos, a Jobbik fehérvári alelnöke újabb sajtótájékoztatót tartott. Ezen reagált a múlt heti rendőrségi közleményre. Szerinte az igazoltatottak nem a betiltott Magyar Gárda egyenruháját (fehér ing, fekete mellény) viselték, hanem fekete dzsekit. Ez pedig nem tiltott.
Szóvátette azt is, hogy a rendőrség valószínűleg készült az igazoltatásokra, mert  egy cédulán ott volt náluk az a szöveg, amit ismertetniük kellett. A silabuszok előzetes kiosztása a Jobbik szerint igazolja a gyanújukat. Ráadásul a szöveget elgépelték, így  a személyazonosság megállítása céljából szöveg szerepelt rajtuk. (Egy ilyen cédulát e-mailben elküldtek nekünk is.) Szerintük két országgyűlési képviselőjük a helyszínen írásban panaszt tett. R. Szabó Ágnes, a főkapitányság szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a múlt héten kiadott közleményükhöz nincs mit hozzátenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!