Nevet és stratégiát változtat az MDF

Székesfehérvár - Jólét és Szabadság lesz az MDF neve a jövőben. A párt egyik társelnökét, Viniczai Tibort kérdeztük a döntés hátteréről és az ezzel járó új politikáról.

Tribolt Lajos

- Az országos gyűlés most három alternatíváról szavazott. Több mint ötven százalék arra voksolt, hogy teljesen új név alatt folytassuk, 18 százalék az MDF mellé vett volna fel új nevet és a maradék voksolt a név változatlanul hagyására  - mondta el lapunknak Viniczai Tibor,  a párt egyik fehérvári  társelnöke.

A névváltoztatásról a végső döntést majd a februári, tisztújító országos gyűlés mondja ki. Ám nem csak a név változik, hanem megújul a pártprogram és a startégia is.
A párt új vezetésében sok a fiatal és maga a pártelnök, Makay Zsolt  is csupán 33 éves. Így nem csoda, hogy az új startégia  az új nemzedéket veszi célba. Azokat az internetező fiatalokat, akik ma távol vannak a politikától. Az ő elérésük a korábbitól eltérő mentalitást kíván.
A Jólét és Szabadság név rövidítése, Jesz  egyfajta áthallásra ad lehetőséget.
Tartalmi politikáját illetően a párt az  Antall József által a rendszerváltáskor meghirdetett elveket vallja magáénak. A jogállamiság, a tulajdon, a demokrácia, az alkotmányosság védelmét. Ezen értékek képviseletét kívánják ötvözni egy kornak megfelelő eszközrendszerrel, az új nemzedék megszólításával.
Viniczai Tibor azt is elmondta lapunknak, hogy a súlyos pénzügyi helyzetet sikerült a pártnak konszolidálnia, a meglévő hiteleket tudják finanszírozni, a csődöt elkerülték. A párt meglévő struktúrájára támaszkodva kívánnak új lapot nyitni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!