Méghogy elavult lenne a papírgyűjtés?

Polgárdi (kn) Az egyik, települészolgáltatást három megyében, így Fejérben is régtől nyújtó vállalkozás szervezett papírgyűjtést ősszel. 59 iskola csatlakozott.

Kocsis Noémi

Minden korábbit meghaladó részvétellel és begyűjtött papírmennyiséggel zárták az idei, őszi papírgyűjtési akciót - tudtuk meg Schubert Viktortól, a cég képviselőjétől. Több évre visszanyúlóan létezik az együttműködés iskolákkal és pedagógusokkal, s most először jutalmazzák az elismerésre méltó mennyiséget gyűjtőket. Volt kikből választani, ugyanis a diákok 59 intézményben, több mint 350 tonna papírt gyűjtöttek össze az őszi hónapokban.


 Polgárdi térségében átlagon felüli eredményt is elkönyvelhettek az oktatási intézmények, derült ki a szerda délutáni ünnepélyes eredményhirdetésen és díjátadón: az innen részt vevő 10 iskola közül került ki végül az első három helyezett: az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola, amelynek diákjai harmadikok lettek, fejenként 70,8 kiló papírt gyűjtve; második helyezést ért el a lepsényi Fekete István Általános Iskola 74,9 kg-mal, míg a képzeletbeli kupa most elkerült a megyéből: a balatonvilágosi Mészöly Géza Általános Iskola csapata örülhetett a nyereménynek, amiért fejenként 88,3 kg papírt gyűjtöttek össze. Az akciót a cég - ígéreteik szerint - folytatni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!