A versmondók közt a legjobbak

Székesfehérvár - A költő születésének 210. évfordulóján a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában megrendezték a Vörösmarty Mihály megyei szavalóversenyt, három kategóriában.

Szabó Zoltán

Az immár hagyományos szavalóversenyen  az alsó tagozatos   diákok  produkcióit   Bata János, a Vörösmarty Színház     művésze, Varga Gyuláné,  a megyei gyermekkönyvtár volt igazgatója és Papp Károlyné   tanár értékelte.  Első lett Takács Réka (Sajnovics János Általános Iskola, Tordas), a második  Jenei Martin (Vörösmarty általános iskola és gimnázium, Kápolnásnyék), a harmadik   Lukács Ákos (Vajda János Általános Iskola, Vál), a különdíjas Nagy Boglárka (Kodály általános iskola, Székesfehérvár).     A felső tagozatos versmondóknál  Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház művésze, Bóka Mária  és Mózner Lászlóné, az Ezredéves Általános Iskola  pedagógusa alkották a zsűrit.  A   helyezettek: első lett Farkas Gabriella (Vörösmarty iskola, Kápolnásnyék),   a második  Nagy Dániel (rácalmási általános iskola), a harmadik Ignácz Daniella (2. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Székesfehérvár).   Különdíjat  kapott Zsuzsics  Márk (sárkeresztúri iskola).
A középiskolások kategóriájában  Bobory Zoltán,  a Szent István Művelődési Ház igazgatója, előadóművész,  Román Károly  tanár és Vasvári Csaba, a  Vörösmarty Színház igazgatója válaszották ki a legjobbakat. Döntésük alapján    a  legkiválóbb versmondónak Schnee Helga (Tóparti   Gimnázium  és Művészeti Szakközépiskola)  bizonyult, a második helyen Breuer Imre (Vajda János  Gimnázium és Szakközépiskola, Bicske)  végzett,   míg  a harmadik lett Peretsényi Dániel (Tóparti  Gimnázium és  Művészeti Szakközépiskola).  A    megyei szavalóversenyt egyébként idén is a  Vörösmarty Mihály Általános Iskola,  a Vörösmarty Színház és a Vörösmarty Társaság közösen rendezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!