A közigazgatásban harmincnyolc évig

Székesfehérvár - Nyugdíjba vonul Merényi Zoltán fehérvári aljegyző, volt megyei főjegyző.

Tribolt Lajos

Merényi Zoltán kérésére még az áprilisi fehérvári közgyűlés döntött arról, hogy hozzájárul a decemberi nyugdíjazásához. Ez most megtörténik.
Merényi a főváros hetedik kerületi tanácsánál kezdett dolgozni, majd a Borsod megyei tanács alkalmazottja lett. Ezután került a dunaújvárosi tanácshoz. Közben levelezőn megszerezte a jogi diplomáját. A következő út a megyei tanács igazgatási osztályára vezetett. Ott munkatársként kezdte, osztályvezető-helyettesként, majd osztályvezetőként folytatta. 1991. februárjától volt a megyei önkormányzat főjegyzője, majd 1996. januárjától a székesfehérvári önkormányzat aljegyzője.

Azt mondja, a nyolcvanas évekre azért emlékszik szívesen, mert évről évre csökkent a politikai beleszólás a munkájukba. A főjegyzői megbizatás előrelépést jelentett, ám  a megyei önkormányzatok jogosítványa  csökkent. Ezért örült a fehérvári önkormányzatnál betöltött állásnak, mert a  nagyvárosi önkormányzat igazi kihívásokat támaszt a vezető köztisztviselőkkel szemben.
Merényi azt mondja, a nyugdíj első időszakát úgy tölti, mint a medve. Kialaussza magát. Ám most várják a második unokát, s  a két gyerkőc ad majd elfoglaltságot a nagyapának.  Ha közigazgatási feladat kínálkozna, azt sem utasítaná el - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!