Előzetesben a táskarablók

Székesfehérvár - Előzetes letartóztatásba helyezésük mellett tovább folyik az eljárás az ellen a két mezőszilasi férfi ellen, akiket múlt hét végén fogtak el a székesfehérvári rendőrök. A két férfit több rendbeli rablással és lopással gyanúsították meg.

feol.hu

A két férfi a múlt pénteken három sértettet fosztott ki. Egy idős asszonyt a Széna téren löktek fel, hogy megszerezzék táskáját, egy nő öléből a Király sor-Géza utca sarkán lévő buszmegállónál ragadták el táskáját, az Eszperantó téren pedig egy büfénél ütötték ki egy nő kezéből a pénztárcát, majd elszaladtak vele.  A személyleírásból és a körülményekből lehetett sejteni, hogy ugyanazokat kell keresni mindhárom ügyben. A forrónyomosok gyakorlatilag az első rablástól számított három órán belül elfogták a két tettest - tájékoztatott R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.
Egyikőjük a Palotavárosban került kézre, amikor igazoltatás során megtalálták nála a Széna téren rabolt táskából származó mobiltelefont, és több tízezer forint is előkerült.
A 22 éves mezőszilasi férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki.  Időközben a társ személyazonosságára is fény derült. A sárbogárdi járőrök fogták el a területükön az ugyancsak mezőszilasi férfit, és szállították át a székesfehérvári nyomozókhoz. A kihallgatások során megállapították, hogy a két elfogott férfi egy hete már követett el bűncselekményt a városban. Akkor a Virág Benedek utcában rángatták le egy járókelő táskáját a válláról, ez ügyben szintén rablás miatt indult eljárás.

Az elragadott, ellopott táskáktól a két férfi igyekezett menet közben megszabadulni. A nyomozóknak sikerült az eldobált táskák, személyes iratok egy részét megtalálni. A lefoglalt telefonnal és készpénzzel a sértettek kára nagy részben megtérült.

A két elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!