Életek és érdemek

Székesfehérvár - Az irodalom, a színház, a sajtó, a tudomány, a képzőművészet, az oktatás, az építészet, a zene és a sport legjobbjait ismerik el ismét Fejér megyében. Tizenkét jelölt van.

Tihanyi Tamás

- A Fejér Megyei Prima Díj kimagasló elismerés országosan  és megyei szinten is  jelentette ki - Varga István, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos  Szövetsége (VOSZ) Fejér Megyei Szervezetének elnöke kedden a sajtó előtt Vargha Tamásnak, a megyei közgyűlés elnökének köszöntője után.   Emlékeztetett rá:  Demján Sándor  kezdeményezése nyolc  évvel ezelőtt a kimagasló teljesítményű alkotók megjutalmazására irányult. Eleinte sokan nem is értették a kezdeményezés lényegét, sőt,  kételkedtek az eredményes  folytatásban, de mára mindenki megtapasztalta, hogy ez egy értékes,  értéknövelő, évente megismétlődő díjazás és juttatás.  A VOSZ megyei elnöke hangsúlyozta,  ma már minden megyében megrendezik a díj átadóját, s külön öröm a szervezők és a támogatók számára, hogy idén Fejér megyében immár ötödik alkalommal  jutalmazzák és ismerik el az arra legérdemesebbeket. 


Tavaly összesen 48 ezer 712 szavazat érkezett a közönségdíjra, ebből 22 ezer 600-at az Alba Regia Atlétikai Klub kapott meg. A gálaest a tervek szerint november 26-án 17 órakor lesz a Szent  István Művelődési Házban.  A tájékoztatón elhangzott: több  mint  száz arra érdemes személyből választották ki a tizenkét  jelöltet. Bobory Zoltán  költőt, a VÁR kulturális és közéleti folyóirat főszerkesztőjét, a Vörösmarty Társaság elnökét,  a bicskei  Móser Zoltán írót, fotóművészt, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házát, a gárdonyi Acsa Szücs Imre festőművészt, Horváth Lajos szemész főorvost, a Talentum Református Általános Iskolát, Igari Antal megyei főépítészt,  J. Mező Éva  újságírót, filmrendezőt,    Illyés Endrénét, a Szent István Király Múzeum  restaurátorműhelyének nyugalmazott  vezetőjét, a  United együttest,  Horányi Ottília karnagyot, zenepedagógust, valamint  a felcsúti  Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!