A városért tevékenykedőket és a legjobb ezerjót is díjazták Móron

Mór - Pénteken hivatalosan is megnyitották a bornapokat. Az érdeklődőket kulináris és kulturális élmények sora várják. A jó borokból és a sztárfellépőkből a hétvégére is bőven jut.

B. Kiss László


P. Tóth István nyugalmazott református lelkipásztor, valamint -  megosztva - három, helybéli vállalkozásnak ítélte oda  az idén a móri önkormányzati képviselőtestület a Pro Urbe kitüntető címet. A  címeket  a hivatalosan is megnyitott  Móri bornapok keretében adták át. P. Tóth Istvánnak, valamint a Bitter-Szűcs Garázs Bt., a FHL Björn Hungary Kft. és a Vitamór Kft. ügyvezetőinek Fenyves Péter nyújtotta át a díjakat, az iskolások  ünnepséget bevezető műsorát követően.
A Mór Város Sportjáért elismerő címet ezúttal Udvardy Béla  testnevelő tanár vehette át. Már hagyomány, hogy ugyancsak a bornapok alkalmával ítélik oda az Év móri ezerjó bora  elismerést is. A cím adományozásáról 2004-ben  született önkormányzati határozat kimondja, hogy a cím elnyerésére  az a  bor jogosult, amely a hegyközség területén termett, és a legtöbb pontot kapja a Szent György napi borverseny alkalmával. Mindezen  föltételeknek az idén a Miklós pince 2009-es évjáratú aszú bora felelt meg, így a pince tulajdonosai, Miklós Pál és fia, Miklós Csabi  vette át a pénteki ünnepségen az elismerő címmel járó faragott fahordót. Ugyancsak az ünnepi ülés alkalmával erősítették meg és aktualizálták azt a testvértelepülési szerződést, amely húsz esztendővel ezelőtt köttetett a kisváros, illetve  a németországi Freudenberg között. A szerződés valóban élő, tartalmas kapcsolatot tesz hivatalossá. 
A bornapok jegyében  a csütörtököt követően újabb kiállítások nyíltak. Benépesült a borutca, a hatalmas gasztrosátorban  a csülöktől a sültkolbászig  ínycsiklandozó ételek sora készült, a mulatság pedig az éjszakába nyúlott.  A java azonban még csak szombaton és vasárnap következik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!