Repülőnap, újra a megszokott helyen

Börgönd - Újra a régi helyen, a börgöndi leszállópályán várja a légi sportok s a repülés szerelmeseit az Albatrosz Repülő Egyesület.

Lovász Lilla

Gazdag műsort kínál a börgöndi repülőnap szeptember 5-én, vasárnap. Az egész napos rendezvényen mindazon programok megvalósulhatnak, amelyeket helyhiány miatt már két éve kénytelen volt nélkülözni a közönség, tudjuk meg Szilády Dezsőtől, a házigazda egyesület elnökétől.
Megérkezik a Li-2-es utasszállító gép, lesznek helikopteres bemutatók, ejtőernyős ugrások, földi látványosságok. A második világháborús gépet, a PO-2-est légi bemutatón csodálhatjuk, részt vesz a hagyományőrzők hadijátékán, sőt, sétarepülhetünk is vele, mint ahogy a legtöbb, a repülőnapra érkező légi járművel. Aki igazi kuriózumra vágyik, beülhet a Rubik Ernő által 1940-ben tervezett Cimbora típusú vitorlázó repülőbe, s a  PO-2-essel való vontatás után belekóstolhat a motor nélküli repülés szépségeibe.
A honvédség légierejének Gripen köteléke is tart bemutatót a nap folyamán. Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok új gépével zenére piruettezik a levegőben, és  Tóth Ferenc vitorlázó műrepülőnk is elkápráztat majd. Sőt, láthatunk vitorlázó repülőgépet  helikopter mögött függeszkedni ég és föld között.

Ezek is érdekelhetik