Gólgazdag mérkőzések a futsaltornán

Székesfehérvár - Pénteken elkezdődött a Hat Nemzet Kupája elnevezésű női futsaltorna a Köfém Sportcsarnokban. Már az első napon kiderült, hogy a Vesta állja a sarat a külföldi csapatokkal.

Matók János


Ismeretlen csapatnak, így sötét lónak számított a svájci bajnok UNI Futsal Team Bulle a fehérvári Vesta Persecutor K és 3S számára, ám amikor elkezdődött a torna első mérkőzése, hamar kiderült, hogy a fiatal svájciak nincsenek egy súlycsoportban a rendező Alba Vesta SE csapatával. Ugyanis a fehérváriak - Vincze - Schumi, Radics, Dombai-Nagy, Pádár, csere: Farkas (kapus), Belkó, Smuczer, Papp, Benkő, Garamvölgyi, Ács, Bogdán, Farkas, Sebestyén, edző: Várhidi Péter, Herédi Attila, Szabó András - azonnal nagy nyomás alatt tartották riválisukat, és már az első félidőben 11-0-ra vezettek. A folytatás is könnyedén alakult, s miközben a svájci csapat csak egyszer lőtt kapura, a Vesta lányai megismételték az első félidei termést, így a vége 22-0 lett a javukra. Pádár és Farkas 5-5, Dombai-Nagy 4, Benkő 3, Garamvölgyi 2, Papp, Bogdán és Schumi 1-1 gólt szerzett. Jellemző, hogy ennek ellenére a Bulle legjobbja a kapus Sandra Meyer volt. Ezt követően kemény összecsapást hozott az olasz Sporting Torrino és a montenegrói Ekonomist Niksic közötti találkozó, az egyenlő erők küzdelméből végül a helyzeteit kihasználó Torrino került ki 4-1 arányú győztesként. Ezt követően, a januári móri Hétkúti Kupa győztese, az ukrán Bilichanka NPU leiskolázta a cseh Café Clubot: amíg Móron csak három gól volt a különbség, pénteken már 10-0-ra nyertek az ukránok a 3 találatot szerző Lukanenko vezényletével, a világ legjobb női futsalosa, Gorobets pedig egyszer vette be a kaput. Ismét a Vesta következett a Niksic ellen, és Dombai-Nagy 3, Pádár és Benkő 2-2 góljával végül 7-4-re nyertek. Nagyobb is lehetett volna a különbség, ám Várhidi sűrün forgatta csapatát, mindenkinek lehetőséget adott. Az olaszok következtek a csehekkel, akik szinte feltámadtak az előző sokkból, s a jóval esélyesebb taljánok csak 4-3-ra gyűrték le ellenfelüket. Aztán a Bilichanka lépett parkettre, hogy "kivégezze" a svájci Bullét, a nézőtéren fogadások is köttettek a gólkülönbséget illetően. Siroka és társai meg is szórták a helvéteket, az első félidőben ők is 11-0-ra vezettek, a vége 27-0 lett. A Vesta lépett pályára a Café Club elleni találkozón, a lányok Dombai-Nagy 2, Benkő, Farkas, Garamvölgyi, Pádár és Schumi góljaival már 7-0-ra is vezettek, de a Café szépített a végén, így 7-2-vel zárult a találkozó. A pénteki utolsó meccsen a Niksic 18-0-ra győzött a Bulle ellen, folytatás szombaton délelőtt.
 
A Vestát már jegyezni kell
 
Szombaton, 9 órától tovább folytatódik a torna a Torrino és a Bilichanka összecsapással, ahol a győztes nagy lépést tesz a tornagyőzelem felé. Erre a Vestának is nagy az esélye: amennyiben a Torrino ellen 13 órakor kezdődő mérkőzésen legyőzi az olaszokat, akkor vélhetően az első helyért játszik 17 órától az ukrán csapattal. Ettől függetlenül a Vesta már bebizonyította, hogy elkezdhetik jegyezni Európa női futsal térképén.

Ezek is érdekelhetik