Csatát nyert az üdülőegyesület

Balatonvilágos - Visszavonta az üdülőegyesület tagjait szankcionáló intézkedését Club Aliga gazdája, a Pro-Mot Kft. Így is vannak azonban nyitott kérdések.

B. Kiss László

Cseh József, a  Balatonaligai Üdülők Közössége Egyesület (BAÜKE) elnöke arról tájékoztatta lapunkat,  hogy  tagjaikat hátrányos megkülönböztetésben   részesítik a Club Aligába történő belépéskor. Amíg minden helyi  ingatlantulajdonos és közvetlen családtagjai ingyen válthatnak Club Aligába  strandbelépőt, addig az egyesület tagjaitól megvonták ezt a lehetőséget. Mivel Club Aliga egy része továbbra is állami tulajdon, amelynek vagyonkezelési jogát szerezte meg a Pro-Mot, az egyesület és Balatonvilágos önkormányzata is levélben kereste meg az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzeti  Vagyonkezelő Zrt.-t.  A MNV július 28-án kelt, a polgármesternek címzett válaszában szó szerint ez áll: "Tájékoztatom továbbá, hogy a MNV Zrt. levélben kérte a Pro-Mot Kft. ügyvezetőjét, Zvi Frank urat a vagyonkezelési szerződésben foglaltak betartására, miszerint a nagyközönség számára biztosítsa a Balaton-partra, illetve a közpark területére a térítésmentesen történő lejutást."
Az ügyben lapunk megkereste Zvi Frankot, a Pro-Mot Hungaria Kft. ügyvezető igazgatóját, akit arról kérdeztünk: "miért tartják érvényben továbbra is az egyesület tagjait érintő, diszkrimációt jelentő intézkedést?  Lehetséges, hogy a MNV levelében foglaltak értelmében, nem csupán az egyesületi tagoknak, de bárkinek az ingyenes bejutását lehetővé kellene tenniük Club Aliga területére?" Zvi Frank hétfőn délután az alábbiakat válaszolta: "Több helyről értesültünk, hogy létezik egy, MNV által írt levél, azonban sajnos a mai napig cégünk nem kapott semmilyen levelet a Magyar Nemzeti Vagyonkezető Zrt.-től. A Pro-Mot tartja magát a vagyonkezelői szerződésben foglaltakhoz, miszerint az utak használata, a Balatonhoz és a közparkhoz való lejutás térítésmentes. Azonban a strand üzemeltetése munkaigényes és költséges, amelynek finanszírozása belépőjegyek szedéséből valósítható meg.  A Pro-Mot  egy többoldalú együttműködési megállapodás keretén belül ingyenesen biztosítja a strandhasználatot több üdülőegyesületnek és családtagjaiknak. A BAÜKE üdülőegyesület elnöke többször megszegte a megállapodást, ezért a Pro-Mot Hungaria Kft. a megállapodást az adott egyesülettel megszüntette.  A pénteki napon Fekete Barnabás, Balatonvilágos polgármestere levélben fordult a Pro-Mot  ügyvezető igazgatójához,  amelyben kérte a befektető állásfoglalásának megváltoztatását." Az alábbiakat Zvi Frank szó szerint idézi a  polgármester leveléből: "Tisztában vagyok azzal is, hogy a település fejlesztésére vonatkozó megállapodásunk, amely Önök és az önkormányzat között köttetett, mellékletében kikötött határidők maradéktalan betartása esetén, már közösen elbonthatnánk a kapukat, kerítéseket, de ez sajnos nem teljesülhet"  - írja az elöljáró. A Pro-Mot    - a polgármester szavait átgondolva  - hétfőtől a BAÜKE tagjainak is ingyenesen biztosítja Club Aligában  a strand használatát" -  tűnik ki  Zvi  Frank válaszából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!