Vége az Alfa Busznak?

Székesfehérvár - Bár az Alfa Busz 2002 Járműgyártó Kft. újraindulásában nem bízik, továbbra sem mond le a hazai buszpiacról - nyilatkozta Mogyoróssy Tibor, a cég ügyvezetője a Napi Gazdaságnak.

MTI

- Bár a vállalat jelenlegi állapotában életképtelen, egy EU-n kívüli gyártó segítségével valamilyen formában újra visszatérhet a magyar piacra - vélte Mogyoróssy.
A vállalat berendezéseit és készletét lefoglalták, és a továbbiakban sem várható kilábalás a jelenlegi helyzetből. Az Alfa Busz jelenleg nem termel, bevételei nincsenek, az alkalmazottak pedig a tevékenység lezárásán dolgoznak. A cég akkor került bajba, amikor a Volánbusz legutóbbi tenderén minden erőforrását felélte a Xamien King Long Co Ltd.-vel folytatott versenyben. Az Alfa Busz-t többször is kizárták a versenyből, mivel a kiíró szerint nem felelt meg a feltételeknek. Lapinformációk szerint  jelenleg is tárgyalások folynak Európai Unión kívüli nagyvállalatokkal, ezek az uniós termelés bázisaként használnák a magyar vállalatot. (Lapunk információi szerint  a Ford-csoporthoz tartozó Volvo, amelynek korábban Mogyoróssy volt az egyik kereskedelmi vezetője, az érdeklődők között lehet.)
A járműgyártó vállalat márciusban még 180 főt alkalmazott, jelenleg azonban csak pár, adminisztratív feladatot ellátó személyt foglalkoztat. Értesüléseink szerint  az elbocsátások miatt a cég munkaügyi perre is számíthat  - erre több, egykori dolgozó által lapunk internetes fórumára írt hozzászólásból is lehet következtetni. A csődeljárás során a cég ajánlatot tett hitelezőinek, hogy a tőketartozás felét 60 hónap alatt törlesztené, az ajánlatot azonban a csődbíró elutasította.

Újra nyílt közbeszerzést írt ki 60 új autóbusz vásárlására a Volánbusz. Most 20 kéttengelyes, alacsony belépésű szóló és 40 háromtengelyes, alacsony belépésű szóló autóbuszra kér ajánlatot, de opciós járművekre is igényt tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!