Tűz a raklapgyárban: a lánglovagok hajnalig dolgoztak

FMH - A tűzoltóknak több órás, éjszakába nyúló, megfeszített munkával sikerült eloltaniuk a tüzet, amely egy szabadbattyáni raklapgyártó üzemben keletkezett szerdán délután. A munkát nehezítette, hogy a vizet távolabbról kellett vinni.

MTI

Kedd délután

Fejér, Veszprém és Somogy megyei tűzoltók igyekeznek megfékezni azt a nagy kiterjedésű tüzet, amelyben raklapok égnek Szabadbattyán Székesfehérvár felőli részén, a 7-es főút mellett - mondta Bisztricz Anett, a tűzoltóság szóvivője.
A volt termelőszövetkezet területén mintegy ezer négyzetméteren, négy méter magasságban vannak felhalmozva a raklapok, amelyek több méteres lángokkal égnek. A tűz kora estére átterjedt az  üzemcsarnokra is - mondta Fülep Zoltán, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Az épület tetőszerkezete károsodott; a tűzoltók az égő tetőrészeket már eloltották, jelenleg az égő raklapok oltása zajlik.

Közlése szerint a rendkívüli hőterhelés miatt a tűzoltóknak a járművekkel egyre több külső vízfelvételi lehetőséget kell keresniük, s a vizet egyre messzebbről kell vinniük. A helyszínen nagy erőkkel dolgoznak a Fejér, a Veszprém és a Somogy megyei tűzoltók. Vízszállító és más tűzoltójárművek érkeztek Székesfehérvárról, Siófokról, Balatonfűzfőről és Sárbogárdról is.
Mint megtudtuk, Fejér megyében több évvel ezelőtt volt példa 4-es, kiemelt fokozatú riasztásra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!