Paprikás krumpli 5000-ért! Tehetősebbek vacsoráztak a szegényekért

Székesfehérvár - Százhúsz meghívottból ötvenen jelezték, hogy részt vesznek a szegények vacsoráján. Az elegáns étteremben politikusok, vállakozók gyülekeztek, hogy elköltsék paprikás krumpli vacsorájukat.

J. Mező Éva

Volt A és B menü, vagyis lehetett választani a rántott leves grízestésztával és a paprikás krumpli között. Ára ötezer forint volt. Sajátos ötlet  egy különleges célért. A menü árából a szervező Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ ugyanis egy alapítványt hoz létre, hogy megfelelő jogi háttérrel  tudjanak pályázni a rászorulók érdekében. Nemrég egy balul sikerült akció irányította erre a figyelmet. A rendkívüli helyzet azonban frappáns megoldást hozott.
- Gyakran kerül a mi asztalunkra is paprikás krumpli, ugyanis ez az egyik kedvencünk - mondta az első vendégek között érkező Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő. - Támogatok minden kezdeményezést, amely a társadalmi szolidaritást szolgálja. Jó lenne, ha ezek a találkozások elmélyítenék a tehetősebb emberekben, hogy felelősséggel tartoznak másokért, és ez az érzés nemcsak egy napra szólna. 
Ujvári József Zámoly polgármestere nagy szavakkal közelített a problémához:  - Oázis ez a talákozó napjaink gátlástalan világában  - mondta.  - Nagyrabecsülöm a kezdeményezést, egyre nagyobb a szükség rá. Zámolyon az emberek 30 százaléka van nehéz helyzetben.  Ujvári József egyébként feleségével szintén paprikás krumlit rendelt, azért nem rántott levest, mert előző nap az volt náluk ebédre. Brájer Éva országgyűlési képviselő pénzt szorongatott a kezében. Befizette a vacsorát, majd átküldette azt a Kríziskezelő Központba. Profinak tartotta a kezdeményezést, de azt mondta, számára disszonáns, hogy elegáns helyen költik el az adakozók szerény vacsorájukat. Mindemellett maradt egy hasznos beszélgetésre.  Warvasovszky Tihamér polgármester tagja volt annak a teamnek, amelyik kitalálta az ötletet. Ő arról a kéthetes rendezvénysorozatról beszélt, amellyel a társadalmat akarják felrázni a  a szegények, a kirekesztettek  ügyében. Felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak anyagilag, de erkölcsileg is lehet valaki bajban. Ne csak adományokban gondolkodjunk, figyeljünk is egymásra - mondta. Az est teljes bevétele még nem teljes, folyamatosan érkeznek a felajánlások. Sokan utaltak úgy, hogy nem voltak  a vacsorán. Szokoli Erzsébet, a központ vezetője azt mondta, sokan  többet utaltak, mint a vacsora ára. Volt, aki ötvenezret. És nemcsak Székesfehérvárról. A kezdeményezés híre eljutott a fővárosig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!