A fehérvári szocialisták közleményben bírálják Warvasovszkyt

Székesfehérvár - "Teljesült a Cser-Palkovics - Warvasovszky paktum?" - teszi fel a kérdést közleményében Márton Roland, az MSZP fehérvári elnöke.

feol.hu

Közleményben reagált Márton Roland a hétfői hírre, amely szerint a Fidesz Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvár polgármesterét  jelöli az ÁSZ alelnökének.

A közlemény szerint az MSZP Székesfehérvári Szervezete a sajtóból értesült arról, hogy Orbán Viktor 12 évre Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvár volt MSZP-s képviselőjét és jelenlegi polgármesterét jelöli az Állami Számvevőszék alelnökének. "A jelölés akár megtiszteltetés is lehetne, ahogyan azt Warvasovszky Tihamér nyilatkozta. De nem egy hivatalában lévő polgármesternek! A jól fizető állás elfogadásával ugyanis Warvasovszky Tihamérnak - az összeférhetetlenségi törvény értelmében - hivatali ideje kitöltése előtt le kell mondania jelenlegi posztjáról" - írja Márton Roland.

"Éppen ezért, mi szocialisták szükségtelennek és indokolatlannak tartjuk, hogy a város polgármestere - saját egyéni boldogulásának előtérbe helyezésével, egy biztos állás fejében - éppen most fejezze be fehérvári pályafutását, ahelyett hogy az őszi választásokig inkább megvalósított volna még valamit abból a programból, amit a Székesfehérváron élőknek ígért. De érthetetlennek tartjuk azt is, hogy a Fidesz szakértő helyett miért éppen egy 60 évét épp most betöltő politikust javasol - 12 évre, havi másfél millió forintért - egy állami poszt betöltésére? Miért éppen azt a politikust, akit legfőbb ellenfélként nemrég mér hivatalosan elszámoltatni akartak?" - teszi fel a kérdést az MSZP-s elnök.

A szocialisták úgy érzik, a fehérváriaknak joguk van megismerni mindezek hátterét. "Ezért felkérjük mindazokat, akik az ügyben érintettek, tájékoztassák a részletekről a közvéleményt" - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!