Ünnepség

Székesfehérvár - Első ízben rendezték meg Budapesten kívül a vöröskereszt világnapi ünnepségét.

Móré Erzsébet

Szombaton délelőtt tizenegy órakor a Vörösmarty Színházban a Himnusz eléneklésével kezdődött a program, amelyre az ország valamennyi részéből érkeztek vendégek, vöröskeresztesek, kitüntetettek. Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke mondott ünnepi köszöntőt, megemlékezett Henry Dunant-ról a Vöröskereszt alapítójáról, s ünnepi beszédében - egyebek mellett - köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik önkéntesként, a szabadidejüket áldozzák a vöröskeresztes munkára, amely egyre többrétűbb, s legutóbb nagy katasztrófák, a haiti-i és a chilei földrengés aldozatainak gyűjtött adományokat. A száznyolcvanhét országban dolgozó vöröskresztes szervezetek sok felelősséget vállalnak, s kaptak, mondta a magyar elnök. A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaság képviselője, Tore Svenning is meleg szavakkal üdvözölte a világnap magyar résztvevőit.

Az országos ünnepségen nyolcvanan vehettek át magas kitüntetéseket, köztük két dunaújvárosi aktivista: dr. Wittmann Károly, aki a Magyar Vöröskereszt Csillagrendje, illetve Bartók Lászlóné, aki a Vöröskeresztes Munkáért Arany fokozat elismerésben részesült.

Szombat este jótékonysági gálaesttel ért véget a fehérvári világnapi ünnepség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!