Fröccs, ebéd után

Az öreg végzett vasárnapi ebédjével, megivott utána néhány fröccsöt, majd úgy gondolta, átkerekezik a szomszéd utcába, megnézni a fiait.

nincs nev

A távolság nem nagy, nyugodtan indult útnak, ám hirtelen rendőrautó állította meg. Volt néhány fröccs persze mondta ő, nem érezve át tettének súlyát, csak az évek számát, ami a vállát nyomta abban az országban, ahol gyerekkorában azt tanulta, felnőttként aszerint élt, azt tapasztalta, jobb a békesség a hétköznapokban. Az öreget kocsiba rakták, azt mondták, a kapitányságon kell megállapítani az ittasság fokát. A biciklit egy szomszéd tolta haza, ahol egy ijedt asszony azzal szembesült: elvitték az ő urát. Riasztotta a fiait, akik elindultak apjuk után a faluból a városba, hogy hazavigyék a kényszerű vendégeskedésből. A fiúk nem vitatták az intézkedés papírforma szerinti jogszerűségét, csak az emberségét kérdőjelezték meg. Lehet, hogy meg kell tisztítani a falvakat a görbén biciklizőktől a rend nevében, de tán van más módja is ennek, mint az elvitel . Az ugyanis még mindig rossz álmokat szül. Feleslegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!