Előzetesben a fehérvári gyilkosság gyanúsítottja és az áldozat lánya

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a bíróság azt a 18 éves sárbogárdi fiatalembert, aki kedd éjszaka Székesfehérváron leszúrta barátnője 50 éves édesapját; előzetesbe került barátnője, az áldozat lánya is, akivel közösen azt a látszatot igyekeztek kelteni, mintha ismeretlen tettes követte volna el a gyilkosságot.

feol.hu

A halott férfira és a - fiatalok által kitalált történet hitelessége érdekében megkötözött - 18 éves leányra egy ismerős talált rá szerdán a család lakásában - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a nyomozás eddigi adatai azt valószínűsítik, hogy az apa és a lány barátja között nézeteltérés volt. A fiú a konfliktus tisztázása miatt ment el kedd éjszaka a várkörúti lakásba, ahol szóváltás alakult ki közte és a lányát egyedül nevelő, egy korábbi agyvérzés miatt mozgásában némileg korlátozott apa között. A veszekedés dulakodássá fajult, s a fiatalember leszúrta a férfit.
A fiatalok azért, hogy a fiúról eltereljék a gyanút, azt találták ki: a történteket úgy igyekeznek beállítani, mintha egy ismeretlen tört volna rá az apára és lányára, s ölte meg a férfit. Ezért a fiú megkötözte barátnőjét, majd magára hagyta a lakásban. A bűntény felfedezését követően, rövid idő múlva, már szerdán mindkettőjüket őrizetbe vette a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!