Az emberölés ügyét a megyei, a garázdaságot a városi bíróság tárgyalja

A Marian Cozma-ügy emberöléssel kapcsolatos részét a Veszprém Megyei Bíróság, míg a minősített garázdasággal kapcsolatos részét a Veszprémi Városi Bíróság tárgyalja majd.

MTI

A tárgyalások mindkét ügyben ugyanabban az épületben lesznek (Veszprém, Vár utca 19.). A vádlottak, a védők, a szakértők és a tanúk száma, valamint a tárgyalóterem mérete miatt csak rendkívül korlátozott számban képes a bíróság fogadni a sajtó munkatársait, ezért ezt előzetes regisztrációhoz köti.
A regisztrációról és annak feltételeiről részletes tájékoztatás a megyei bíróság honlapján (www.veszpremmegyeibirosag.hu), a sajtószoba/aktualitások menüpontban olvasható - áll a közleményben.
A honlapon azt is közölték: a Veszprém Megyei Bíróság a 7 vádlottal szemben indult ügy tárgyalását szeptember közepén kezdi meg. A tárgyalási napokat június közepén hozzák nyilvánosságra, ebben az ügyben akkortól lehet majd regisztrálni.
A Veszprémi Városi Bíróság az előtte lévő, 25 vádlott ellen folyó ügy tárgyalását júniusban megkezdi. Egyelőre az alábbi tárgyalási napokat tűzték ki: 2010. június 16., 17., 18., 23., 24., 25., 29., 30., július 1., 2.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető csapattársait - a szerb Zarko Sesumot és a horvát  Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön műtétet kellett elvégezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!