Apad a Velencei-tó

Apadni kezdett a fehérvárcsurgói tározó és a Velencei - tó is, rossz hír viszont, hogy megjelentek a katasztrófaturisták, akik a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szerint a töltést is veszélyeztethetik.

feol.hu

A fehérvárcsurgói tározó mai vízállása 612 cm. Az apasztó vízeresztés hatására a tározó közel 20 cm-t apadt. 

Sajnálatos módon a tározónál megjelent a katasztrófaturizmus, ennek visszaszorítása és megszűntetése érdekében felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a völgyzárógáton, a töltésen és annak környékén mindennemű gépjárművel való közlekedés tilos, ugyanis minden ilyen tevékenység veszélyezteti a töltést.

A Velencei-tó mai vízállása 177 cm. A vízeresztés hatására lassú apadás kezdődött, a tó vízszintje további 1 cm-t apadt

A pátkai tározó mai vízállása 564 cm, a tározó vízszintje állandósult.

A zámolyi tározó mai vízszintje 446 cm, a vízszint enyhén emelkedett.

Az Igazgatóság a Nádor-csatornánál továbbra is fenntartja a II. fokú belvízvédelmi készültséget, a vízszint állandósult.

Normalizálódott a helyzet Baracskán, az Igazgatóság árvizes szivattyúja a mai napon már elszállították.

 

 

 

Belvízi védekezés - Adony, Báta

Az Igazgatóság továbbra is fenntartja a II. fokú belvízvédelmi készültséget az adonyi és a sárközi öblözetre, az adonyi, a lankóci és a bátai szivattyútelep 24 órában üzemel. A Duna vízszintjének emelkedése miatt mind Fejér mind pedig Tolna megyében várhatóan több hétig fenn kell tartani a belvizes fokozatot és a szivattyúzást. 

A Kapos-Koppány térségében a III. fokú belvízvédelmi készültséget továbbra is fenntartja az Igazgatóság. Jelenleg a legkritikusabb a helyzet a társulati kezelésű Csicsói-árok gátszakadásánál van, amely veszélyezteti a Simontornya-Dombóvár közötti vasútvonalat is.

A Pacsmagi-tavak térségében a helyzet stabilizálódott, folyamatos figyelőszolgálat működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!