Fehérváron a kosárlabda Magyar Kupa-döntő!

FMH - Kedden rendezték meg a fővárosban a férfikosárlabda MK négyes döntőjének licitjét.

Silye Sándor

Ennek tétje a Magyar Kupa- finálé rendezési jogának elnyerése volt. Az első mérkőzést, az előjátékot az Albacomp együttese nyerte meg, így ők lesznek a rendezők.
Április 16-17-én lesz a finálé, amelybe a Falco KC, a Sopron és az alapszakasz győztese, a ZTE jutott. A fehérváriaké tehát a rendezés lehetősége, azonban a sorsolás során a legnehezebb ellenfél, a Zalakerámia-ZTE legénysége jutott Simonéknak, míg a másik ágon Sopron-Falco mérkőzést rendeznek. E két összecsapás győztesei játszanak szombaton 16 órától a serleg elnyeréséért. 
- Boldog vagyok, és nagy örömmel tölt el, hogy sikerült elnyerni a döntő rendezési jogát, és ilyen rangos tornát láthat a közönségünk. Ez azért is fontos, mert nagyszerű szurkolótáborunk segítségével még a Zalaegerszeg ellen is nyerhetünk. Az együttes vezetői megtették a dolgukat, és bár Fortuna elfordult tőlünk, de mindenképpen itthon akarjuk tartani a serleget - mondta Szrecsko Szekulovics, az Albacomp csapatának szakvezetője a sorsolás ismeretében.
A fehérvári csapat eddig két alkalommal nyerte el a serleget, és egyszer rendezett, a 2003/2004-es szezonban. Akkor a Kaposvár vitte haza a díszes kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!