Rockmúzeum - a te tárgyad is ott lehet!

Megkezdődött hétfőn az anyaggyűjtés az ország első, Miskolcon megvalósuló rockmúzeumához. A hazai és a nemzetközi rock- és könnyűzenei világ relikviáit várhatóan 2011 novemberétől láthatja majd a közönség.

MTI

A ROCK! néven megnyíló múzeum célja, hogy bemutassa az európai és a magyar könnyűzene fejlődését, történetét, szereplőit és a zene társadalomra gyakorolt hatását. A ROCK! hiánypótló szerepet tölt majd be, hiszen a zene elmúlt hatvan évének ilyen jellegű feldolgozása eddig nem valósult meg sem Magyarországon, sem máshol Európában - hangsúlyozzák a szervezők az MTI-hez is eljuttatott felhívásban.
Mint írják, az intézmény a Miskolci Egyetem melletti egykori fűtőmű területén, magánberuházásként valósul meg az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával.
A ROCK! gyűjteményébe az elmúlt évek során jelentős mennyiségű dokumentáció és a zenéhez kapcsolódó tárgy, relikvia gyűlt össze főként az ügyet támogató zenészektől és a tervezésben résztvevőktől. Al di Meola gitárjától Slash Magyarországon használt pengetőjén és James Hetfield dedikált mikrofonján át számos magyar előadóművész relikviájáig a legkülönbözőbb darabok jelentik ma a gyűjtemény törzsanyagát.
A szervezők azonban a szélesebb közönség közreműködésére is számítanak: azokat a - mára már személyessé vált - tárgyakat, felvételeket, fényképeket, videókat és történeteket szeretnék a múzeum számára összegyűjteni, amelyek közérdeklődésre számot tarthatnak vagy történeti szempontból értékesek lehetnek.
A felajánlásokat a www.rockgyujtes.hu honlapon vagy a [email protected] email-címen keresztül várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!