Nagy csata volt - győzött a Győr

Székesfehérvár - Az esélytelenek nyugalmával lépett pályára szerdán az Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata, hiszen a címvédő, a BL-ben vitézkedő Győr volt az ellenfele. Végül mégis igen kemény csatát láthatott a közönség.

Matók János

Izgalmas volt a két ifjúsági csapat összecsapása, amelyben a toronymagasan esélyes Győr csak nyögvenyelősen, egy-két vitatott bírói  itéletnek is köszönhetően győzött 35-33-ra.

A fiatalokat a "nagyok" követték, de a vendégek immár a válogatott Tomori nélkül játszottak, akit a győri vezetők száműztek a keretükből. A miértre eddig nem adtak választ. De szintén nem játszott a válogatott Pálinger Katalin, aki a jegyzőkönyvben sem volt feltüntetve. A hazaiak kezdtek, majd Szikora védte Bradeanu büntetőjét, hogy ezt követően Bernataviciute már betaláljon, 1-0. "Most kéne lefújni" -  mondta ekkor egy vérmes hazai drukker. Aztán a 9. percben, 3-3-nál már a 3. büntetőt dobhatta a Győr, de Szikora védett. Gyakorlatilag az Alcoa vezetett rendre, az ETO meg csak egyenlített, ha tudott. Hiszen Vincze góljával már 8-5-re ment a 13. percben az FKC. A 17. percben ismét döntetlen, 9-9 volt az állás, miután a játékvezetők "életben tartották" a bajnokot, amely Bradeanu góljával a 20. percben átvette a vezetést, 9-10, majd Amorim 5. találatával 11-13-ra módosult az állás. Közben Szikorát már másodszor lőtték fejen a győriek, ápolni is kellett a hazai kapust. Vége lett az első félidőnek, a Győr 15-12-re vezetett.

A szünetben arról folyt a disputa a nézők körében, hogy a világ egyik legkeményebben védekező csapata, a Győr ellen csak egy, míg az Alcoa ellen 7 büntetőt fújtak a bírók. Aránytalan volt ez a különbség, bár az  is igaz: Szikora kettőt, Trimmel pedig egyet kivédett. A folytatásban egyre inkább kijött a nagyobb tudás, így a 35. percben Kovacsics hetesével 18-13-ra ment a Győr. Visszajött egy kicsit az FKC, hiszen Vincze gólja után csak 19-16-ra vezetett a Győr. Ám hiába brillírozott időnként Szikora a kapuban, ha a támadások elakadtak a kőkemény győri falban... Sajnos Hargitai és Markó spori nem NB I-es színvonalon dirigáltak a meccsen. Küzdött, ahogy Mihály Attila vezetőedző kérte, nagyot küzdött az FKC, de végül a Győr nagy csatában 28-25-re győzött.

Ezek is érdekelhetik