A haiti földrengés áldozatainak gyűjtöttek a rabok

Dunaújváros - A haiti földrengés károsultjainak gyűjtöttek pénzt a pálhalmai fegyintézet fogvatartottjai. Őreik sem akartak lemaradni mögöttük. Munkaadójuk is kiegészítette az összeget.

zaol.hu

Pálhalma és Port au Prince, Haiti fővárosa között jó tízezer kilométer a távolság. Repülővel is legalább tíz óra. Lélekben néhány másodperc.
Történt, hogy a Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet mélykúti női börtönében istentiszteletet tartott a közelmúltban Békefi Lajos börtönlelkész, és prédikációjában megemlékezett a haiti földrengés áldozatairól. Maga sem sejtette, milyen hatással. Prédikációjának hallgatói ugyanis  néhány perc múlva megkérdezték, hogy adakozhatnának-e a földrengés miatt földönfutóvá vált haiti emberek javára?  A sokat látott és hallott lelkész csak némi hallgatás után tudott válaszolni: ha úgy gondolják, természetesen igen.

S a női fogvatartottak példáját követték férfi társaik is. Valamint a börtönőrök. A rabokat foglalkoztató Agrospeciál Kft. igazgatója, Hetyei Gábor pedig kijelentette: a cég ugyanannyi pénzt adományoz a haiti károsultaknak, mint amennyit a fogvatartottak összegyűjtenek.  Nyolcvanháromezer-kilencszáz forintot gyűjtöttek össze.
Mielőtt még azt mondanák, hogy ez elhanyagolható összeg, hadd idézzem a börtönlelkész szavait, amiket a keddi ünnepségen mondott Sándorházán, amikor a gyűjtés eredményét átadták Grubert Rolandnak, a Magyar Vöröskereszt munkatársának, hogy juttassa el azt  Haitira.
- Márk evangéliumának 12. fejezetében a 41. vers szól arról - mondta Békefi Lajos - hogy a gazdagok sok pénzt adományoztak a templomban, míg egy özvegy két fillért adott. Jézus megjegyezte erről, hogy a gazdagok csak fölöslegükből adtak, viszont a szegény özvegy mindenét odaadta, amije  csak volt, ezért az ő adománya értékesebb mindennél!
Grubert Roland pedig alighanem a legfontosabb szavakkal vette át az adományokat:
- Nagy tisztelettel köszönöm ezt önöknek!

Ezek is érdekelhetik