Autósüldözés Sárváron - markolóval támadt a rendőrökre!

Markológéppel támadt az intézkedő rendőrökre egy férfi vasárnap Sárváron; az általa vezetett munkagépet több járőrautóval sem sikerült megállásra kényszeríteni, ezért az egyik rendőr több célzott lövést adott le a jármű kerekeire.

MTI

 A munkagépet azért akarták ellenőrizni a sárvári rendőrök, mert azon nem volt rendszám - írta Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a közleményben.
Ismertetése szerint a rendőrök Sárvár-Hegyközségben figyeltek fel a járműre, és követni kezdték. A munkagép behajtott egy nagyáruház parkolójába, ahol megállt. A járőrök felszólították a sofőrt, hogy szálljon ki a vezetőfülkéből, de a férfi ennek nem tett eleget, ismét elindította a járművet, kikerülte a rendőröket és Sárvár belvárosa felé vette az irányt.

A rendőrök fény- és hangjelzést is használva üldözőbe vették a markolót, közben rádión segítséget kértek. Egy másik gépkocsizó járőr a Rákóczi utcában igyekezett megállítani a monstrumot, de őket is kikerülte. Ezután a belvárosban az Ady Endre utcában keresztbe állt a munkagép előtt egy járőrautó, amelyikkel ismét megállásra próbálták kényszeríteni.    
Miután a rendőrautók körbe vették a nehézjárművet, egy szemtanú szerint a gép egy pillanatra megállt, majd vezetője "megdöglötök rendőrök" felkiáltással, felemelt toló kanállal kormányozta a gépet az előtte álló rendőrautó felé - írta a nem mindennapi eset részleteiről a sajtóreferens.
"Két kollégánknak sikerült időben kiugrania az autóból, majd a monstrum maga előtt kezdte tolni a gépkocsit" - fűzte hozzá az alezredes.
A rendőrök ezt követően adtak le lövéseket a munkagép kerekeire. Mind a négy lövés talált, de ez sem bizonyult hatásosnak, ezért az egyik rendőr futva eredt a markológép után, felkapaszkodott arra, testi kényszerrel  "kiemelte a sofőrt", megállította a gépet, a férfit pedig végül megbilincselték - ismertette az alezredes.
A markológép vezetőjét, egy 51 éves sárvári férfit előállították és őrizetbe vették. A rendőrség megkezdte az ügy vizsgálatát, a helyszíni szemle még tart.
A nyomozás során az már kiderült, hogy a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, korábban egy szombathelyi vendéglőt is összetört munkagépével, mert nem akarták kiszolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!