Vizet kértek, ékszereket, értékpapírokat loptak

Két idős embert saját otthonában raboltak ki trükkös csalók, akik nem hagyták magukat elküldeni, vizet kértek, majd raboltak. Volt, ahol 1 millió forint feletti kárt okoztak. Az utcán is megtámadtak valakit, táskájánál fogva métereken keresztül vonszolták.

feol.hu

Lakásában loptak meg egy idős asszonyt Dunaújvárosban, a Május 1. utcában még december 30-án. A 79 éves hölgyhöz egy ismeretlen nő csengetett fel azzal, hogy őt jött meglátogatni. Miután a sértett meglátta, el akarta küldeni, mert nem ismerte, de ennek ellenére a nő kért egy pohár vizet, így az idős asszony a konyhába vezette. Miközben a nő a vizet itta, egy másik nő csengetett fel a lakásba azzal az ürüggyel, hogy albérletet keres, és a közös képviselőt szeretné megtalálni. Miközben ez a beszélgetés zajlott, a másik hölgy a konyhában maradt, majd ezt követően távozott. De sajnos nem üres kézzel. Az asszony csak január 5-én vette észre, hogy a szekrényéből hiányzik több arany ékszer, valamint egy ezüst nyaklánc és értékpapírjai is. Az ékszerek értéke 80 ezer forint, míg az értékpapír több, mint egy millió forint értékű volt.

Egy 69 éves asszonyt is megloptak Dunaújváros, Kossuth Lajos utcában. Az elkövetési mód az előzőhöz hasonló. A sértettet lakásában kereste fel egy férfi azzal, hogy a lánya küldte. Az idős nő azonban közölte, hogy a lánya külföldön él, majd el akarta zavarni a férfit. A személy azonban kért egy pohár vizet, majd kihasználva a sértett figyelmetlenségét eltulajdonította táskáját, benne igazolványaival, bankkártyájával, személyes irataival, illetve mobiltelefonjával. A nő táskáját később egy személy megtalálta egy szemetes mellett, így az asszony értékei – a mobiltelefont kivéve - megkerültek. A tettest - aki egy 25 éves körüli, barna bőrű, kb. 165 cm magas, zömök testalkatú, erősen borostás, kerek arcú személy - keresi a rendőrség.          

Kiraboltak egy 53 éves asszonyt is Dunaújvárosban, igaz, őt nem az otthonában, hanem a Gagarin téren. A nő gyalog haladt a téren, amikor hátulról egy férfi a földre rántotta, majd a nála lévő táskát ki akarta tépni a kezéből. Mivel azonban a sértett azt nem engedte el, több méteren keresztül húzta a földön. Miután sikerült végül a tettesnek a táskát magához vennie, futva távozott a Duna part felé. A sértett elmondta, táskájában volt autókulcsa, iratai, valamint készpénze. A nő a bűncselekmény során könnyű sérülést szenvedett. Az elkövetőt - aki egy 180-182 cm magas, vékony testalkatú, 20-25 év körüli férfi, aki fekete dzsekit, sötét nadrágot és fején sapkát viselt - a dunaújvárosi rendőrök keresik.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!