Sukorói kaszinóügy: támadják a koncessziós szerződést

Székesfehérvár - Hol épülhet meg a Sukoróra tervezett kaszinóváros? Törvényes-e a telekcsere szerződés? Kezdeményezik a koncessziós szerződést semmissé tételét.

Kovalcsik Katalin

A híradások vezető híre már jó ideje a Sukoróra tervezett kaszinóváros  ügye. A magyar kormány és egy külföldi befektető csoport között történt szerződés értelmében a Közép-dunántúli régióban épülhetne fel egy úgynevezett I. kategóriájú  játékkaszinó.  A befektetők egyike, Joav Blum, aki pilisi és albertirsai telkét cserélte a sukorói 70 hektáros területre. E telekcsere törvényességének  megállapítására folynak vizsgálatok, nyomozások. Él még egy közokirathamisítási ügy is a megye bíróságon, ez szintén az említett befektetővel kapcsolatban került nyilvánosságra.
Közben a napokban Balsay István, a Fejér Megyei közgyűlés alelnöke a Fejér Megyei Főügyészséghez fordult. Az alelnök indítványozza, hogy a megyei főügyészség  indítson  ügyészi keresetet a KC Bidding Kft.  koncessziós szerződése törvénytelenségének megállapítása érdekében. Lapunk kérdésére Várhomokiné Rabi Noémi  főügyész helyettes, sajtószóvivő elmondta, illetékesség hiányában a beadványt  továbbították a Legfőbb Ügyészségre. 
Közben felröppent a hír, hogy a kasznivárost Székesfehérváron  építik fel, erről a befektetői csoport magyarországi képviseletétől kértünk  információt.
- Van időnk, a helyszínt 2011. január elsejéig kell kiválasztani - nyilatkozta Fred H. Langhemmer,  a King's City  csoport vezetője. A szerződés a teljes régióra vonatkozik, jelenleg is olyan helyszínt keresnek, ahol megvalósítható a beruházás.

További cikkek a sukorói kaszinóügyről ide kattintva!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!