Reformgalambok Fehérváron

Székesfehérvár - Majd hatszáz szárnyas búgott, kotkodácsolt hétvégén az Alba Volán telephelyén található sportcsarnokban.

S. Töttő Rita

- A galambtenyésztés újra divattá válhat  vélekedett - Bárány István, a Székesfehérvári- és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke vasárnap a galamb- és díszbaromfi kiállításon, ahol 65 tenyésztő versenyeztette szebbnél-szebb madarait. Voltak köztük igazi nemes szépségű állatok, de a tenyésztés túlkapásainak is szemtanúi lehettünk. A repülni sem tudó egyedek, vagy a szinte csőr nélküli változatok ugyanis a természetben már nem tudnának megélni, őket esztétikai okokból kísérletezték ki. Ilyen a magyar óriás galamb, melynek hosszú tollazata a lábaira lóg, vagy a keleti sirályka, amelynek alig pár milliméteres csőre van.
  A galambokat régen a húsukért tartották, s a mai reformétkezés hívei ismét felfedezhetik maguknak  - tette hozzá az elnök, aki egyébként többek közt a híres székesfehérvári bukógalambokat tenyészti.   Nem szebbek vagy jobbak a többinél, de meggyőződésem, hogy itt a helyi fajtát kell tenyészteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!