Homokdűnék közt lavíroznak a fehérvári fiúk

Marokkó - Már a marokkói sivatag közepén küzd a homokdűnékkel a székesfehérvári Kutasi Zoltán, az Aranykéz Szakközépiskola és Szakiskola testnevelés tanára, aki Szűcs Balázzsal, az iskola gyakorlatiképzés-vezetőjével és Bujtás Attilával úgy döntött, belevágnak életük talán legnagyobb kalandjába: részt vesznek a Budapest-Bamakó Rallyn.

Házi Péter

Nos, Mali fővárosáig, Bamakóig sajnos a terrorveszély miatt a verseny szervezői nem engedik a résztvevőket, ám a marokkói terepen ugyancsak nagy verseny várható. A három fehérvári fiatal eredetileg a túra kategóriában indult, ám most, hogy kevesebb kilométert kell megtenni, régi, de jól felkészített Toyota terepjárójukkal átnyergeltek a verseny kategóriába.

- Egy dolog miatt aggódtak a fiúk: mi lesz a fehérvári és más iskolák által összegyűjtött, afrikai kisgyerekeknek szánt adományokkal? Szerencsére aztán kaptak egy ígéretet, hogy a küldeményt tartalmazó kamiont a katonaság kíséretével eljuttatják a Maliban lévő kis falvakba, így az általunk összegyűjtött számítógépek, iskolaszerek, vagy az Arany János iskola által felajánlott székek, a Németh László Általános Iskola  ruhaküldeményei is célba érnek - mondja Kárpátiné Frank Éva, a szakképző iskola igazgatója, akivel a fiúk napi sms-kapcsolatban állnak.
A verseny egyébként január 29-éig tart, drukkoljunk a fehérvári csapatnak, hogy minden rendben menjen, és minél jobb helyezést érjenek el életük legnagyobb kalandján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!