A Sapa fontos győzelmet aratott a Medvescsak fölött

FMH - A Sapa Fehérvár AV19 kedden 19.15-től fogadta a közvetlen rivális, horvát Medvescsak csapatát, az osztrák jégkorong ligában (EBEL).

Bobory Balázs

Az első perc végén közelről bámulták a zágrábiak, ahogy a fehérvári Palkovics elindul a félpályáról és két parádés csel után a kapu elé érve a hálóba lő, 1-0. Így kell kezdeni, végre nem hátrányból indult a Sapa. Nagyszerű iramot hozott az első játékrész, szerencsére inkább a hazaiak diktálták a tempót, a horvátok csak szabálytalanságok árán tudták megállítani Sofronékat. Négy alkalommal is emberelőnybe került a házigazda, és hiába dolgozta ki a helyzeteket, csak nem sikerült gólra váltani a létszámfölényeket. Egyenlő létszámnál azonban a negyedik sor villantott: Nagy "nagy" passzát Kóger vágta a bal felsőbe a 13. percben, 2-0. A hajrában elromlott az eredményjelző, így kézi időmérés segítségével lett vége a harmadnak, a horvátok számára korán, mivel hiába lőtt gólt a vendégek csatára, három másodperccel az idő lejárta után talált be. Egy dudaszó talán nem okozott volna vitás kérdéseket...

A második periódusban tíz másodperccel kevesebb idő is elég volt Palkovicsnak, hogy bevegye Kristan kapuját, Mihály koronglopása és passza után a gólfelelős ezúttal a 41 szekundumban örülhetett, 3-0.
A befejező harmadban gyorsan szépített a Medvescsak, Smythről feledkeztek meg a hazai bekkek, aki belőtte a szólóját, 3-1. Innen azonban nem volt változás, a Fehérvár fontos győzelmet aratott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!