Warvasovszky: nem kell védekeznem senki ellen

Székesfehérvár - Bekapcsolva maradt állítólag egy mikrofon a közmeghallgatás után, így a város hallhatta, amint Warvasovszky azt mondja Róth Péternek, a Fidesz városi elnökének, hogy "védjetek meg az ifjú szoci titánoktól".

Tihanyi Tamás

A fehérvári szocialisták bemutatták a két városi országgyűlési képviselőjelöltjüket. Hogy a 2-es körzetben Márton Roland (34 éves) városi elnököt indítják, nem volt meglepetés. Sokkal érdekesebb, hogy az 1-es körzetben Knizse Gyula  (33 év) városi tanácsnok, képviselő lesz a jelölt. Az előzmény: Warvasovszky Tihamér párton kívüli polgármester előbb azt jelentette be, nem kér helyet a szocik megyei listáján, majd a múlt héten azt is, hogy egyéniben sem a szocialisták színeiben indul.

A dolgot színezi, hogy állítólag a közmeghallgatás után bekapcsolva maradt mikrofonnak köszönhetően a város hallhatta, hogy a Warvasovszky azt mondja Róth Péternek, a Fidesz városi elnökének, hogy "védjetek meg az ifjú szoci titánoktól".
Az ügyről megkérdeztük Márton Roland városi MSZP elnököt. 
- Kiderült, hogy a függetlenség egy álca, a háttérben egy a Fidesszel kötött választási paktum áll - jelentette ki lapunk kérdésére a szocialista politikus.
Cser-Palkovics András, a Fidesz politikusa elmondta:   - A baloldalon belüli ellentéteket továbbra is a baloldal belügyének tekintjük, s egyre jobban aggódunk azért, hogy  a Fehérvárt  irányító baloldal nem foglalkozik a város ügyeivel. Különösen aggódunk az ismert megszorítások tükrében.
Elértük Warvasovszky Tihamért  is, aki elmondta, hogy Róth Péter azzal lépett hozzá, hogy  miért hozott politikailag túlfűtött embert a közmeghallgatásra. Ő mondta, ezt beszélje meg a szocialisták ifjú titánjaival, akik őt is támadják. Elmondta, ha tudja, hogy be van kapcsolva a mikrofon, árnyaltabban fogalmaz, de a lényeget illetően nem változott a véleménye.
- Nem kell védekeznem senki ellen. Polgármesterként jóban kell lennem mindenkivel, aki tenni akar a településért. Akinek a város segítése az érdeke, az szövetségesem, függetlenül a pártszínektől - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!