Kézilabda vb: lemostuk Chilét

FMH - A magyar női kézilabda-válogatott kötelező győzelmet aratott a chilei csapat ellen a kínai világbajnokság második, vasárnapi fordulójában, Szocsouban.

MTI

C csoport, 2. forduló: Magyarország-Chile 48-14 (24-6)

gól: Zácsik 8/2, Juhász 8, Vérten 7, Szabó  5, Tomori 5/1, Szucsánszki 4/1, Szekeres 4, Tóth K. 3, Kovacsics 2, Orbán 1, Bódi 1, illetve D. Canessa 3, P. Flores 2, Vera 2, Feuchtmann 2, V. Flores 2, Lanos 2, Cajas 1

Noha a két csapat még sosem találkozott egymással, nem volt mitől tartani, hiszen a chileiek - akik számára már az is komoly fegyvertény, hogy kijutottak a vb-re - szombaton 51-17-re kikaptak a románoktól. Ezúttal a kisebb combsérüléssel bajlódó Bulath, valamint a szombati, Tunézia elleni csatát is kihagyó Triffa maradt ki a benevezettek közül.
A 2. percig, 2-2-ig tartották a lépést a dél-amerikaiak, aztán Tomori, Vérten és Tóth Kata is duplázott. A 16. percben már kétszámjegyű volt a különbség (14-4). A chileiek támadásban is vérszegények voltak, a megszerzett labdákból pedig gyorsan lehetett könnyű gólokat elérni ellenük. Ha a riválisnak mégis sikerült visszarendeződnie, akkor meg jöttek a szabálytalanságok, kiállítások, és ekkor sem jelentett gondot a védelem feltörése. 
A második félidő elején már "közte 20" volt az állás (27-7), pedig szinte csak a fiatalok, vb-újoncok játszottak ekkor. Az egyoldalú csata közben azért csúsztak be hibák is, így fordulhatott elő, hogy negyedóra alatt dobott féltucat gólt Chile, míg az első játékrész 30 perce alatt termelt ennyit összesen. Persze amikor jó volt az összpontosítás, még emberhátrányban is nőtt az előny. 
A vb eddig volt könnyű, most már sorra jönnek az erős riválisok. Hétfőn, közép-európai idő szerint 14:15-kor a torna egyik titkos esélyese, a román csapat lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!