Spontán demonstráció Sajóbábonyban

Sajóbábonyban spontán demonstráció zajlott hajnalban a város határain kívül, egy mezőgazdasági területen. A településen kora reggel minden csendes és nyugodt.

MTI

Spontán jellegű demonstráció zajlik a Sajóbábonyban szemben álló felek részvételével rendőrségi figyelmeztetés ellenére a város határán kívül - közölte a Gaskó Bertalan alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Redőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője hétfőn hajnalban az MTI-vel. Az elhangzott figyelmeztetéseknek és a határozott rendőri fellépésnek köszönhetően vasárnap éjfél utánra a demonstrálók jelentős része elhagyta a helyszínt, és létszámuk folyamatosan csökken.
Szombaton lakossági fórumot tartott Sajóbábonyban a Jobbik, ezt követően vasárnap szabadultak el az indulatok a többek között a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájába öltözöttek és a roma lakosság között.
A rendőrség szóvivőjének közlése szerint a városba vezényelt rendőri erők helyreállították a rendet, de a település határától távolabb, egy mezőgazdasági területen  a résztvevők - általuk spontán jellegűnek minősített - demonstrációt hirdettek meg.
A megyei rendőr-főkapitányság vezetője a megye teljes területén fokozott ellenőrzést rendelt el.
A rendőrség figyelmeztette a helyszínen tartózkodókat, hogy  csak a törvényben meghatározott keretek között és feltételek teljesülése esetén élhetnek jogaikkal.
Gaskó Bertalan hangsúlyozta: a  rendezvény biztosításában részt vevő, rendkívül nagyszámú rendőri erő elvonása egyéb közterületekről komoly mértékben negatív hatással lehet a megye, illetve a térség közbiztonságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!