Gazdag adventi programok

Székesfehérvár - Új helyszíneket, több újdonságot ígért a város idei adventi ünnepségére Brájer Éva, a Kultúrális és Turisztikai Bizottság elnöke és Vargha Tamás tanácsnok szerdai sajtótájékoztatójukon.

J. Mező Éva

Megnyitják a Himer házat, ahol a házasságkötő teremben szombatonként 18 órától a város művészeti iskolái mutatkoznak be. Vasárnaponként a Gesztenyés udvarban Czímer Józsefné mézeskalácskészítő iparművész és az adventi koszorúkészítő pályázat alkotásai lesznek kiállítva. A Himer ház minden vasárnap 16-20-ig művészi díszvilágítást kap. A Hősök tere is díszvilágítást kap, bemutató lesz ez a következő években megújuló városi díszkivilágításból. A kávézók teraszán gázlámpák alatt takarókba burkolózva, forralt bort és alkoholmenetes punch társaságában lehet nézni a gyerekprogramokat. Vároháztéren felállított színpadon is folyamatosan lesz műsor, valamennyi adventi vasárnap 17 órakor pedig gyertyagyújtás. Az elsőt Somogyi László református lelkész és  Vargha Tamás tanácsnok gyújtja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!