Fehérvászon, hatodszor

Székesfehérvár - Hatéves, s egyre ismertebb a fehérvári független filmek szemléje, a Fehérvászon. A makulátlan vetítőmatériáról elnevezett kétnapos esemény hétvégén lesz.

Kocsis Noémi

Fiatalok, többé-kevésbé függetlenek, lelkesek a helyi filmesek, az idén szép számmal küldtek be rövidfilmeket a fehérvári felhívásra. Még Pécsről, Győrből is érkeztek nevezések, ezeket azonban a pályázati kiírásban foglaltak szerint a hétvégén bekövetkező kétnapos eseményen nem vetítik majd. Igaz, el sem kallódnak, mert a városi tévé filmklubjában kedden este például lement az egyik film.
Arany Zoltán a kezdetektől szervezi a fesztivált, szerinte nemcsak a mennyiség ugrott meg mára, hanem az alkotások minősége is - utóbbi kifejezetten örvendetes, főképp a nézők szempontjából, mert szombaton, a helyiek napján este minden bizonnyal sok ironikus, vagy éppen elgondolkodtató filmet láthatnak. A történetvezetésre és a technikai kidolgozottságra egyformán ügyeltek a filmkészítők.
A tét és díjazás nélküli Fehérvászon pénteken 18 órakor a szintén helyi Animono animációs filmkészítő műhelyben készült filmekkel kezdődik A Szabadművelődés Házában. (Érdemes megnézni, hol tartanak a sarkunkban járó legifjabbak!) Este 7-től egy szegedi, majd az országos függetlenfilm fesztiválból válogattak a szervezők. Szombaton 14 órától megy a program a MAFSZ-filmekkel, míg 20 órától MéhKasAula-est lesz. A fehérvári filmeket kb. 20.30-tól vetítik. Fél 11-kor a Pozvakowski zenekar fényesíti a szemeket,  majd a dj-k veszik kézbe a néphangulatot.
A mindenki által Goldként ismert Arany Zoltán amúgy már a legutolsó simításokat végzi a maga hárompercesén, amely korunk képernyős kultúrájának iróniája lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!