A válságban is adományoztak

Székesfehérvár - Minden évben ilyenkor osztják ki az Alcoa Alapítvány támogatásait oktatási, művészeti, egészségügyi, közösségfejlesztő célokra. Az idei díjátadó ma volt.

Kocsis Noémi

Gazdasági válságban is rendületlenül folytatja a támogató adományozást az Alcoa Alapítvány, melynek büdzséjéből 2009-ben összesen 540 ezer dollár jutott különböző szervezeteknek és célokra (ebben benne van a cég dolgozói önkéntes programjaira osztott összeg is). Így 1993 óta már összesen 6,7 millió alkoás dollárt használhattak fel a támogatottak, s az alapítvány 402 projektet ítélt erre érdemesnek.

Mint az idei támogatások ünnepélyes átadóján, szerdán a Köfém Közösségi Klubházban Forgó Béla, a vállalat vezérigazgatója elmondta: a támogatásokat több, mint ötven éve független szervezeten keresztül bonyolítják le, így a szétosztandó összeget nem befolyásolják a gazdasági megingások - legfeljebb az alapot képező befektetési hozamok csökkenése. (Ez történt az idén.) Ez a pénz mindig jól jön, de különösen az idén - mondta el Warvasovszky Tihamér polgármester az eseményen, melyen jelen volt az USA magyarországi nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa is, Robert Peaslee.
Az idén környezetmegóvásra, oktatásra-képzésre, egészségvédelemre, üzleti és közösségi együttműködésre jutottak a támogatások, összesen húsz szervezethez. Köztük például a Magyar Madártani Egyesület parlagi sas-programjára, a Kodolányi Főiskolának kutatásra, a Fullbrightnak csereprogramra, a város kulturális bizottságának a könyvhét és a Musica Regia lebonyolítására. Több ezer dollárt tudhat a magáénak a Németh László és a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Megyei Múzeumok Szövetsége, a Fejér Megyei Szent György Kórház, a Kríziskezelő Központ, a fehérvári tűzoltók, a Széna Egyesület, az Aranybulla könyvtár, az Otthon segítünk Alapítvány, a BME, a Corvinus Egyetem is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!