Lökdösődött a rendőrökkel - előzetesben a Cozma-ügy újabb gyanúsítottja (frissítve)

FMH - Csütörtök éjszaka a rendőrök a Piac téren egy Roverrel közlekedő férfival kerültek összetűzésbe: a gyanúsan viselkedő alakról később kiderült, garázdaság miatt körözik a Cozma-gyilkossággal összefüggésben.

feol.hu

Cozma-gyilkosság újabb gyanúsítottját vették őrizetbe csütörtökre virradó éjszaka Székesfehérváron, majd a veszprémi bíróság előzetes letartóztatásba helyezte harminc napos időtartamra.

A 26 éves enyingi fiatalembernek csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavaró módon, nyilvánosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt rendelte el a bíróság az előzetes letartóztatását - mondta Váradi Piroska, megjegyezve azt is, hogy a férfi ellen a Veszprém Megyei Főügyészség korábban körözést adott ki.

 

 

A hatóság elő akarta állítani őt a kapitányságra, ám férfi ezt nem akarat tudomásul venni, sőt úgy döntött ellnáll. A rendőrök ruházatát többször megfogta, és lökdösni kezdte őket. Végül a járőrök leteperték a földre, és megbilincselték az izgága férfit.

Átvizsgálták a férfi ruháját, amelyből előkerült egy zacskó, amiben fehér por volt, feltehetően kábítószer. Ezt a rendőrök lefoglalták.  A későbbi vér- és vizeletvétel után  aztán az orvos befolyásoltnak minősítette a férfit. Időközben az is kiderült, hogy a 26 éves enyingi férfi ellen a Veszprém Megyei Főügyészség garázdaság bűntett elkövetése miatt körözést adott ki. A személyt őrizetbe veték,  hivatalos személy elleni erőszak ügyében a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség folytatja majd le az eljárást - közölte a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: ezzel 26-ra nőtt a gyanúsítottak száma, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban, 11-en szabadlábon védekezhetnek. Az ügyben három embert gyanúsítanak társtettesként elkövetett emberöléssel, mások ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés, valamint garázdaság miatt folytatnak eljárást - tette hozzá.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját február 8-án egy szórakozóhelyen történt szóváltást követően gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársai közül Zarko Sesum szerb és Ivan Pesic horvát válogatott kézilabdázó életveszélyesen megsérült.

További cikkek a Cozma-gyilkosságról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!