Érettségi hittanból, emberismeretből is

FMH - A diákok ismét legálisan bevethetik a csokihalmokat, energiaitalokat: pénteken megkezdődtek az őszi érettségi vizsgák.

Bokros Judit

Ebben a vizsgaidőszakban több mint 15 és fél ezer diák összesen 18.225 vizsgát tesz emelt és középszinten - közölte az oktatási tárca. Az írásbeli érettségi vizsgák október 30-áig tartanak 158 intézményben. Ezt követően november 11. és 16. között tartják az emelt szintű szóbeli vizsgákat, majd november 19. és 27. között a középszintű szóbeliket.

Fejér megye középiskolásai közül összesen 772 fő vesz részt az idei őszi érettségiken. Ami a vizsgák típusát illeti, 65 emelt szintű és 768 középszintű vizsgát tesznek a megyében - tájékoztatott az OKÉV Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságának igazgatója, Marekné Pintér Aranka, akitől azt is megtudtuk, hogy az előrehozott vizsgák száma a legmagasabb, ezt követi a rendes, a javító, az ismétlő, a szintemelő, a kiegészítő, majd a pótló érettségi vizsga.

A tantárgyak között van néhány újdonság megyei szinten is: a tavalyihoz képest új tárgyként megtalálható az evangélikus és a református hittan, az emberismeret és etika, a filozófia, valamint a népművészet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!