A szalagkorláton átrepülve a töltésre zuhant

FMH - Három súlyos és tizennégy könnyű személyi sérüléssel végződő közlekedési balesetben hárman súlyosan, tizenhatan könnyen sérültek az elmúlt héten.

feol.hu

Az elmúlt hét változatos balesetei okokkal szolgált. A statisztika mindössze egy ittast jelzett, de emellett további 36 közlekedőről állapították meg, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba, motorra, kerékpárra, vagy traktorra ült

Három fő kivételével zömében könnyű sérüléssel szállították ellátásra azokat, akik október 2-9-ig között szenvedtek balesetet Fejér megye közútjain. A baleseti okokat vizsgálva rendkívül változatos képet kapunk. Két közlekedő rosszul lett, e miatt történt baleset. Elsőbbségi jog, szabálytalan kanyarodás, nem az útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása, követési távolság be nem tartása csakúgy szerepel a balesetei okok között, mint a figyelmetlenség, gyalogos vagy motoros hiba. A sérültek között segédmotoros, traktoros és kerékpáros mellett két kisgyermek is van. Egyikük vétlen utasként sérült, a másik gyerek buszöbölben, autóbusz takarásából futott neki egy elhaladó személyautó oldalának. Mindkét gyermek könnyű sérüléssel úszta meg a balesetet. Az ittasság, mint mellék ok egy ízben volt jelen. Egy kerti traktoros a Sió csatorna szalagkorlátjának kormányozta járművét, aminek következtében leesett az aszfaltra. Utasa a szalagkorláton átrepülve a csatorna füves töltésére zuhant. Ittas kiszűrésre 36 közlekedő esetében került sor. Harmaduk (12)  kerékpáros volt. Három segédmotorost és két traktorost jegyez a statisztika - közölte a Fejér megyei rendőr-főkapitányság.

Igazi napsütéses időben autózhattak az elmúlt héten a megyébe látogatók. A következő időszakra azonban komoly fordulatot jeleznek az időjósok, a nedves utakon fokozott óvatossággal kell közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!