Kitüntették Pat Cortinát

Köztársasági elnöki kitüntetést vett át kedden Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott korábbi szövetségi kapitánya és Othmar Michl, a több magyar sportágat támogató biztosító vezérigazgatója Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati minisztertől.

feol.hu

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatával kitüntetett kanadai Cortina a magyar hoki eddigi legsikeresebb szövetségi kapitánya, 2004-ben érkezett Magyarországra. Előbb az Alba Volán vezetőedzőjeként, majd 2004. június 3-tól szövetségi kapitányként dolgozott. A válogatottal 2005-ben harmadik, 2006-ban negyedik, 2007-ben pedig második lett a divízió I-ben. Aztán a 2008-as szapporói tornát megnyerte a nemzeti csapat, és így 70 év után tért vissza a világelitbe. 

Az idei A csoportos vb-n győzelem nélkül lett utolsó, azaz 16. a válogatott és került vissza a divízió I-be. Cortina tavaly az Év edzője-szavazáson a második legtöbb pontot kapta a sportújságíróktól a férfi vízilabda-válogatottal három olimpiai aranyérmet begyűjtött Kemény Dénes után.
A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjének polgári tagozatát kiérdemlő Othmar Michl az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója. A cég számos sportág (kézilabda, tenisz, vízilabda, triatlon, búvársport, rali, golf), csapat és sportoló támogatása mellett évek óta szponzora a magyar kosárlabdának is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!