Átütemezik a hiteltörlesztést - új jegyző Bicskén

Bicske - El kell tolni a város hiteleinek törlesztését - tudtuk meg. A keretet kimerítette a város, az ingatlanhasznosításra felvett pénzt pedig likviditási gondok megoldására költötte.

S. Töttő Rita

Csendesen, egy mondat vita nélkül fogadták el az MSZP-s és a Fideszes képviselők a legutóbbi bicskei testületi ülésen azt a napirendi pontot, amely egy 400 millió forintos folyószámlahitel és egy 200 millió forintos ingatlanhasznosításra felvett hitel "prolongációjáról" szólt. A két hitel törlesztésének elhalasztásáról, más szóval: átütemezéséről döntöttek tehát a képviselők.   


Közel egy éve, a polgármester választás után vonult betegszabadságra a város jegyzője, Molnár Julianna, akinek munkaviszonya szeptember 30-án szűnik meg. Utódjáról rendkívüli testületi ülésen döntöttek a képviselők hétfőn - az MSZP képviselői nélkül, akik ugyanis kivonultak a teremből, miután titkos szavazási kérésüket a többség elutasította. Számos pályázó jelentkezett a feladatra, például Vakánné Petrovics Ildikó aljegyző, valamint Facsar Mihály, az Igazgatási és Szociális Iroda vezetője, de a képviselők úgy döntöttek, hogy egy külsőst, nem bicskei lakosú pályázót, Orbán András büntetőjogászt bízzák meg a feladattal. Az új jegyző október elején áll munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!