Tűzoltógyakorlat miatt lezárják a Szabadság hidat

Három éjszakára lezárják a fővárosi Szabadság hidat egy gyakorlat miatt; a tűzoltók a magasból mentést gyakorolják a felújított szerkezeten szerdán, csütörtökön és pénteken éjjel.

feol.hu

A gyakorlat célja, hogy a tűzoltók megismerjék, milyen változtatások történtek a felújítás során, megismerjék a híd szerkezetét, hogy szükség esetén végre tudják hajtani a mentési munkákat - mondta Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság kommunikációs és jogi főosztályának vezetője kedden az MTI-nek.
Az ezredes közlése szerint a tűzoltók emelőkosaras járművek és ugrópárna elhelyezési lehetőségeit keresik majd, illetve a hídról való alpintechnikai mentést is gyakorolják.
Dobson Tibor hozzáfűzte: az elmúlt években többször másztak fel pszichés problémákkal küzdő emberek öngyilkossági szándékkal a Szabadság hídra, ahonnan a tűzoltók hozták le őket.
A mostani gyakorlaton 22 tűzoltójármű és 60 tűzoltó, valamint egy tűzoltóhajó vesz részt. Szerda, csütörtök és péntek éjféltől 2-3 órán át lesz zárva a híd, a korlátozás a hajnali forgalmat már nem érinti. Dobson Tibor azt is elmondta, hogy a felső vezetékeket a gyakorlat idejére áramtalanítják és szünetelni fog a dunai hajóközlekedés is.
A legutóbb öt éve tartottak hasonló gyakorlatot a fővárosi tűzoltók a Szabadság hídon.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!