Betörtek a pékségbe - azt hitték, jó buli lesz...

Egy fiatalkorút és fiatal felnőtt társát gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy augusztus 23-ára virradóra behatoltak a pusztavámi pékség épületébe.

feol.hu

Pusztavám, Béke utcai pékségből kora délután kértek segítséget. Az alkalmazott feltörve találta az épületet. Első ránézésre zacskóba csomagolt sajtok, élesztők tűntek el. A betörők bezúzták az épület bejárati ajtaján lévő üveget, de feltételezni lehetett, hogy eközben megsérültek, mert vércseppek tarkították a padozatot. A bejelentésre kiérkezett körzeti megbízottnak eszébe jutott, hogy megelőző éjjel két helybéli fiatalt látott a pékség közelében. A járőrökkel közösen elmentek leellenőrizni a gyanút és kiderült jó volt a megérzés. A lakáshoz vezető járdán újabb vércseppeket fedeztek fel, amik egészen a bejárati ajtóig vezettek. A belső szobából bekötött kezű fiú jött elő. Előbb azt mondta, hogy elvágta a kezét, majd további kérdésekre bevallotta, hogy a pékség üvegét törte be, akkor sérült meg.

A fiút édesanyja jelenlétében hallgatták ki a nyomozók. Töredelmes vallomásában elmondta, hogy fiatal felnőtt társával követte el a bűncselekményt. A nagy igyekezetben észre sem vette, hogy mobiltelefonját is a helyszínen hagyta. A két fiatal megelőző éjjel szórakozni volt. Többet ihattak a kelleténél, mert úgy gondolták jó buli lesz betörni a pékségbe. Az új kenyér ünnepéhez közel néhány vekni kenyeret, sajtokat, élesztőt és energiaitalokat vettek magukhoz, majd, mint akik jól végezték dolgukat hazamentek. A békés másnapnak a rendőrök megjelenése vetett véget.

A bűncselekmény során sérült fiú kezét több öltéssel varrták össze, így valószínű sokáig nem felejti el milyen jót „szórakoztak” akkor éjjel.

A két fiatal ügyében gyorsított eljárás keretében, két héten belül hoz ítéletet a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!