Balkezeseknek irány Gárdony!

FMH - A balkezesek számára készült eszközöket is kipróbálhatják a IV. Országos Balkezes Nap résztvevői szombaton Gárdonyban.

feol.hu

Az egésznapos rendezvényt a Balkezesek világnapja alkalmából szervezte a Magyarországi Balkezesek Egyesülete azzal a céllal, hogy információszerzési és szórakozási lehetőséget teremtsenek a balkezeseknek és - természetesen - a nem balkezeseknek is. A program keretében lehetőség lesz dominanciavizsgálatokra, grafológiai elemzésre és sokféle közös játékra. 
Az érdeklődők megismerhetik és kipróbálhatják a balkezesek számára készülő, s a mindennapi tevékenységüket könnyebbé tevő eszközöket, például a balkézre "álló" ollót, dugóhúzót, konzervnyitót, hámozót, hegyezőt, vonalzót, és sok minden mást. Mint Kiss Erzsébet, a 2005-ben alakult egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, hasonló eszközöket árusító üzletek nincsenek, de az egyesület segítségével megrendelhetők.
A balkezesek számáról nincsenek pontos adatok. A becslések szerint a felnőtt lakosság 8-16 százaléka tartozhat azok közé, akiknél a bal kéz használata dominánsabb. A felmérések szerint a balkezesség a férfiak között gyakoribb, mint a gyengébb nemnél. 
A balkezeseknek 1976 óta van világnapjuk.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!